Logo Ristorante Balzi Rossi 1 stella Michelin

The menu

The dishes

There are three tasting menus proposed by chef Enrico Marmo: Riviera and Liguria, from which it is also possible to order a la carte, and the freehand path of Momento.

Riviera is a five-courses experiential journey with the Liguria region as the background. It is focused on seafood dishes and on culinary characteristics that have always been part of the coastal gastronomic language.

Liguria is a five-course menu which perfectly describes the relationship between our cuisine and vegetables. This route is strongly linked to the regional hinterland, which offers a different starting point, to look at our land with a new perspective.

Momento is a freehand menu, in which the chef expresses all his creativity. It is a concentration of his philosophy, made of dexterity, dynamism and instinct, and as always it originates from the freshness of the raw material and your tastes.

The menu is completed by the iconics, dedicated to Giuseppina Beglia recipes, the chef who founded Balzi Rossi restaurant in 1982 and the person who made it an international gastronomic destination in the following years.

The wines

Una carta che parla di vini italiani e francesi come appartenenti a un unico territorio, come dev’essere in una città di confine, e che si concentra su Piemonte, Liguria, Costa Azzurra, nel tratto fino a Marsiglia, e Corsica, in particolare per ciò che concerne rossi e rosé, ma anche bianchi di ottima qualità.

La ricerca del sommelier Lorenzo Moraldo non si focalizza su una specifica categoria di vini, come quelli naturali o biologici, ma ha l’obiettivo di selezionare i produttori che hanno a cuore il proprio lavoro.

Per via della grande presenza di vitigni autoctoni nel territorio italiano – se ne contano oltre 1500 – per il sommelier diventa impensabile non prendere in considerazione le etichette che mettono in risalto produzioni locali, come il Bosco e l’Albarola caratteristiche delle Cinque Terre, in fase di stesura della carta vini.

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